Så fungerar privat biluthyrning

Dela bil med dina grannar. Få mer ut av bilarna och varandra.

Hitta en bil nära dig

Hitta en bil nära dig

Välj en bil som passar dig och dina behov. Vi har alla typer av bilar.

Boka bilen

Boka bilen

Boka bilen via direktbokning eller skicka en förfrågan till bilägare. Första gången du hyr bil ska du lägga upp körkort och identitet för att bli godkänd hyrestagare.

Bli godkänd som hyrestagare
Hämta bilen och kör iväg

Hämta bilen och kör iväg

Innan du kör iväg ska du tillsammans med bilägare notera bilens skick, drivmedel och mätarställning.

Lämna tillbaka bilen

Lämna tillbaka bilen

Tanka och lämna tillbaka bilen i samma skick som när du hämtade den. Signera hyreskontrakt och lämna tillbaka nycklar och bil.

Ge ägaren ett betyg

Ge ägaren ett betyg

Betygsätt bilen och ägaren och berätta för andra på GoMore om din upplevelse.

Fler frågor?

Hur fungerar betalning?

Alla betalningar hanteras säkert online och bilägare mottar först betalning 24 timmar efter avslutad hyresperiod.

Vad ska jag göra för att komma igång?

För att skapa en säker och trygg plattform blir samtliga hyrestagare verifierade och godkända via mobilt Bank-ID innan de kan hyra bil på GoMore. Via ditt Bank-ID gör vi en kreditprövning samt säkerställer giltigt körkort. Det sker första gången du ska hyra bil innan vi skickar vidare en förfrågan till en bilägare.

Hur får jag bilen?

Så snart du fått din hyresförfrågan accepterad mottar du bilens adress samt telefonnummer till bilägaren. Du förväntas hämta bilen på utsatt tid och adress för överlämning av bil och nycklar. Innan bilägaren överlämnar bilen till dig, ska du och bilägaren fullfölja hyreskontraktet i bilägarens app.

Vilka bilar kan jag hyra?

På GoMore finns flera olika bilar som passar olika behov. Så oavsett om det är för familjens semester, en snabb bil för en helgtur eller en skåpbil till flytten finns en bil som passar dig.

Vad händer vid en eventuell skada på bilen?

Din hyresperiod inkluderar en helförsäkring och vägassistans genom vår försäkringspartner Omocom. Det betyder att du är försäkrad mot eventuella skador som sker under hyresperioden. Det är en självrisk på max kr. 10.000 per skadetillfälle. Läs mer i våra försäkringsvillkor.