Så fungerar privat biluthyrning

Dela bil med dina grannar. Få mer ut av bilarna och varandra.

Boka en bil nära dig

Hitta den rätta bilen för dig. Det finns olika bilar till alla slags upplevelser.

Skicka en hyresförfrågan

Skicka en hyresförfrågan till bilägaren. Vissa bilägare tillåter att bilen bokas direkt utan att de ska bekräfta en bokning. Första gången du hyr bil behöver vi godkänna dig som hyrestagare varpå vi ber dig visa upp körkort och ID.

Bli godkänd som hyrestagare

Hämta bilen och kom iväg

Gå igenom bilen med bilägaren och notera bränslenivå och antal km i hyreskontraktet.

Lämna tillbaka bilen

Tanka och lämna tillbaka bilen i samma skick som när du hämtade den. Signera hyreskontrakt och lämna tillbaka nycklar och bil.

Ge ägaren ett betyg

Betygsätt bilen och ägaren och berätta för andra på GoMore om din upplevelse.

Fler frågor?

Hur fungerar betalning?

Betalningen hanteras tryggt online och pengarna reserveras först när du får en hyresförfrågan accepterad. Slutgiltig betalning sker 24 h efter avslutad hyresperiod varpå beloppet dras från ditt konto.

Hur får jag bilen?

Så snart du fått din hyresförfrågan accepterad mottar du bilens adress samt telefonnummer till bilägaren. Du förväntas hämta bilen på utsatt tid och adress. Du och bilägare går igenom bil och hyreskontakt tillsammans innan du kan köra iväg.

Vad händer vid en eventuell skada på bilen?

Din hyresperiod inkluderar en helförsäkring och vägassistans genom vår försäkringspartner Moderna Försäkringar. Det betyder att du är försäkrad mot eventuella skador som sker under uthyrningen. Det är en självrisk på max kr. 5.500 per skadetillfälle under uthyrningen. Läs mer i våra försäkringsvillkor.

Vad ska jag göra för att komma igång?

För att göra vår plattform så säker som möjligt ska samtliga hyrestagare genomgå en validering för att bli godkänd som hyrestagare på GoMore. Det sker antingen vid första hyrestillfälle alternativt om du gör det separat när du skapar en profil. Du ombes då att skicka in dokumentation på ditt körkort samt ID.

Vilka bilar kan jag hyra?

På GoMore finns flera olika bilar som passar olika behov. Så oavsett om det är för familjens semester, en snabb bil för en helgtur eller en skåpbil till flytten finns en bil som passar dig.

Redo att komma igång?

Boka en bil nära dig eller hyr ut din bil när du själv inte använder den

Boka en bil Hyr ut din bil