Många väljer att leasa bil istället för att köpa

Emma Sjöö
Emma Sjöö · 28. februari 2022

Bilförsäljningen i Europa gick ned 2,4 % förra året, och siffrorna fortsätter att peka nedåt. En orolig världsekonomi i kombination med komponentbrister och förhöjda bränslepriser är alla faktorer som spelar roll i denna nedgående trend. 

På GoMore har detta märkts tydligt genom ett ökat intresse för leasing. Många söker just nu en bil som de kan ha en kortare period, från 1-6 månader, eller upp till 36 månader. 

“Det är många som tycker att det känns tryggt just nu att leasa en bil med ett flexibel avtal istället för att köpa då restvärdet inte påverkar leasingtagaren. Gentemot föregående år har antal förfrågningar om leasing ökat med 400% hos oss. Vi ser även att intresset för att leasa elbilar och hybrider dominerar starkt,” säger Nora Johnsson, Team Leader på GoMore Sverige. 

Tesla Model 3 har länge varit den mest populära bilen att leasa. Det är världens mest sålda elbil, men dyr att köpa för många. Tätt därefter ligger Polestar Standard Range Single MotorDu kan se samtliga erbjudanden för privatleasing av miljövänliga bilar här.

Majoriteten av våra användare vill gärna köra fossilfritt, men att köpa en ny elbil är ofta en dyr investering. Det gör att just leasing är ett toppenalternativ för många som vill bidra till en grönare körning,” fortsätter Nora. 

Att leasa bil gör det inte bara möjligt att välja en bättre bil, utan i många fall är det en ekonomiskt trygghet. När du leasar bil via GoMore är månadspriset alltid detsamma och allt är inkluderat. Det ingår helförsäkring, full service, däckbyte och sommar-och vinterdäck. Ansvaret för att ha bil blir inte lika påfrestande för plånboken med oväntade utgifter. 

“En annan fördel som vi exklusivt erbjuder är att du som leasar en bil med oss, har möjlighet att hyra ut den till andra när du själv inte använder bilen. Detta är ett supersmidigt sätt att minska sina leasingkostnader på. Din helförsäkring gäller som vanligt under hela uthyrningsperioden och i snitt tjänar våra aktiva biluthyrare 3000-7000 kr i månaden. Så om du leasar en Tesla Model 3 för 6 096 kr/ månaden och hyr ut den 7 dagar i månaden för 800 kr per dag, betalar du enbart 496 kr / månaden för din leasingbil.”

Se alla aktuella leasingibilar