Björn leasar och delar sin bil med GoMore

· 16. augusti 2021

Efterfrågan på elbilar har ökat markant under de senaste åren. Från föregående år har antalet förfrågningar om att hyra elbilar och hybrider tredubblats. Antalet bilägare som delar en elbil eller hybrid ökar dessutom i snabbare takt är vad bilar med diesel och bensin har gjort under samma period – en trend vi på GoMore tycker både är intressant och positiv.

Björn L. började leasa bil när han och familjen allt oftare åkte ut till sommarstugan. Sedan i april både leasar och delar han elbilen Peugot e-208, en ny modell med en räckvidd på 340 km. 

Valet att inte köpa en ny bil var enkelt. Björn såg hur lite vännernas nyinköpta bilar användes och det kändes inte rätt med tanke på hur många som redan stod parkerade i stan.

“ Hela planen med att skaffa bil genom GoMore var att kunna dela bilen när vi annars inte använder den. Dels var det viktigt ur en miljösynpunkt men också att vi kunde tjäna pengar samtidigt. Det kändes som framtidens sätt att ha bil på.” 

Den nyckelfria lösningen gör delningen enklare 
För att det skulle vara så enkelt som möjligt att hyra ut bilen valde de en Nyckelfri-lösning.

“Vi ville hyra ut bilen så mycket som möjligt från dag ett och då kändes den Nyckelfria-lösningen enklast. Vi behöver inte träffa varje hyrestagare, utan de öppnar bilen enkelt via appen. Det gör inget om de är sena 5 min eller inte. Installationen var dessutom superlätt.”

Att dela just en elbil 
Att ha en elbil har definitivt sina fördelar, men bidrar även med en del svårigheter då tekniken är så pass ny.

“Jag hade aldrig kört en elbil innan. Det var lite att lära sig först, som var man hittar laddningsstationer och vilka kartor man ska titta på. Förutom det positiva med minskade utsläpp är det även en väldigt rolig bil att köra. Accelerationen är helt annorlunda och bilen är mycket tystare än vad man är van vid.

Det som har varit svårare, speciellt med uthyrning av bilen, är att kunskapen om elbilar är ganska låg. Vi har fått lägga en del tid på att besvara frågor. Det som bidrar till klurigheten är att det finns många olika system i laddningsstationerna och priserna kan variera rejält från olika leverantörer. Vi har löst det genom att man swishar för den el man använt.” 

Varför just leasa och dela bilen med GoMore? 
Björn ser bildelning som en del av ett större system, med fördel att han förhoppningsvis kan inspirera andra att tänka annorlunda och ändra sina bilbeteenden. Att det dessutom fanns bra utbud av elbilar att leasa gjorde beslutet enkelt.

“GoMore är ett jättebra sätt att använda sin elbil på och få tillbaka pengar. Det är väldigt enkelt att använda appen, både för kommunikation och betalning. Det är även skönt att helförsäkring ingår! Jag hoppas att fler kommer att dela sin bil framöver, ju fler desto enklare och bättre.”