Gör som Andreas – sänk dina bilkostnader!

Emma Sjöö
Emma Sjöö · 9. mars 2022

Sjukgymnasten Andreas A. bor tillsammans med sin sambo i centrala Stockholm. Han har tidigare haft egen bil i olika omgångar men tyckt att det känts onödigt dyrt i förhållande till hur mycket han har använt den.

– Jag fick nys om GoMore av en kollega som använder sig av tjänsten som hyrestagare. Jag började läsa på mer och kom fram till att leasa en bil skulle vara rätt för mig, då får jag även möjlighet att hyra ut bilen till andra och på så sätt sänka mina leasingkostnader, säger Andreas. 

Hyr ut din bil – utan nyckel
Eftersom paret bor och jobbar i stan använder de bilen mest på helgerna och hyr sedan ut den på vardagarna. I GoMore’s app finns en kalenderfunktion där Andreas enkelt blockerar de datum bilen inte är tillgänglig för uthyrning. Han har även anslutit sin bil till GoMores Nyckelfria system, som gör det möjligt för hyrestagaren att öppna och låsa bilen direkt i appen. 

– Det är oändligt skönt att man inte behöver möta upp folk och lämna över nycklar. I appen anger hyrestagaren också hur mycket bensin det är i bilen innan och efter hyresperioden, så drar GoMore mellanskillnaden i kostnad, säger han och fortsätter:

– Till en början var jag rädd att bilen skulle vara jättesmutsig invändigt när jag fick tillbaka den, men man sätter betyg på den som hyr av en och det finns en chattfunktion i appen vilket hjälper. Vid något tillfälle har det hänt att jag har sagt att hyrestagaren nästa gång kan försöka komma ihåg att ta med sig kaffekoppen, men oftast tycker jag att folk sköter sig bra.

Bättre för miljön
Det är inte bara de ekonomiska aspekterna som gjort att Andreas Andersson och hans sambo har valt att ha bil på det här viset

– Att skaffa bil är en miljömässigt dålig handling. Men att kunna väga upp det genom att den inte blir stående lika ofta och att någon kanske kan avstå från att skaffa bil eftersom de istället kan hyra, så finns det en vinst att göra även för miljön, säger han.