Vad funderar du på?

Hjälp Leasing GoMore Leasing Förstå skillnaden mellan handpenning och deposition

Förstå skillnaden mellan handpenning och deposition

När man ingår ett leasingavtal är det viktigt att förstå vilka ekonomiska åtaganden som ingår, särskilt när det gäller handpenning och deposition. Dessa termer används ofta synonymt, men de har olika syften i samband med billeasing.

Vad är en handpenning?

  • Syfte: Handpenningen är en första betalning som görs när du ingår ett leasingavtal. Denna betalning görs innan bilen beställs och förbereds för dig.

  • Påverkan på månadsbetalningarna: En handpenning sänker dina månatliga leasingbetalningar, vilket gör detta till ett kostnadseffektivt alternativ om du har tillgängliga medel i förskott.

  • Återbetalas inte: Till skillnad från depositioner återbetalas inte handpenningen i slutet av leasingperioden.

  • Variabilitet: Storleken på handpenningen beror på den specifika bilmodellen och villkoren i erbjudandet. Det är inte alla bilmodeller som kräver handpenning, vilket tydligt framgår av leasingerbjudandet.

Vad är en deposition?

  • Syfte: För vissa bilmodeller betalas en handpenning i stället för en kontantinsats. Den fungerar som en säkerhetsåtgärd för leasingföretaget.

  • Återbetalningsbar: Depositionen återbetalas i sin helhet vid återlämnandet av bilen, förutsatt att bilen exempelvis inte är skadad eller har körts för långt.

  • Belopp: Precis som handpenningen varierar depositionens storlek beroende på bilmodell och kommer att anges i leasingerbjudandet.

Jämförelse mellan handpenning och deposition

Även om både handpenning och deposition är initiala kostnader i samband med leasing av en bil har de olika syften och olika konsekvenser för din ekonomi:

  • Handpenning minskar dina månatliga leasingkostnader men återbetalas inte.

  • Depositioner säkrar leasingavtalet men är fullt återbetalningsbara enligt avtalsvillkoren, förutsatt att inga skador eller avtalsbrott inträffar.

Leasing utan initiala kostnader

I vissa fall erbjuder GoMore leasingalternativ utan krav på handpenning eller deposition. Dessa möjligheter kommer att tydligt framhävas i leasingerbjudandet, vilket ger en enkel väg till att leasa en bil utan en initial ekonomisk börda.

För mer detaljerad information om handpenning, deposition eller andra specifika villkor relaterade till din billeasing, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig att förstå alla aspekter av ditt leasingavtal och säkerställa en transparent och tillfredsställande upplevelse.

Hittade du vad du behövde?