Sveriges största bilpool – boka bil på GoMore

· 15. augusti 2023

Nyfiken på att få veta lite mer om bilpool och bildelning? Vad är en bilpool? Är det samma sak som bildelning? Kan jag dela min bil i en bilpool? Hur fungerar det med försäkring? Kan jag hyra andras privata bilar? Det är inte ovanligt att du har många frågor, så vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Nedan hittar du all information du behöver veta om bilpool via GoMore. Du hitta bilar som delas över hela landet. Sök bara efter din plats, datum och tid så får du en översikt. Om du letar efter en specifik bil, t.ex. en skåpbil, husbil, SUV, stadsbil eller liknande, kan du också filtrera efter det.

Om du har fler frågor är du välkommen att mejla vårt fantastiska kundserviceteam på support@gomore.se eller ringa dem på 031- 304 56 66.

Vad är en bilpool?

En bilpool är en grupp bilar som delas av flera personer vilket har blivit allt mer populärt eftersom att det är bra för både individerna och samhället. Via GoMores bilpool kan du kan dela din bil med andra när du själv inte använder bilen och på så sätt tjäna pengar på bilen. Du kan också hyra andras bilar istället för att äga en egen bil.

Bilpool och bilar som delas har även en positiv inverkan för att minska koldioxidutsläppen, utnyttja befintliga resurser och ta bättre hand om vår planet. Visste du till exempel att 60% av Sveriges totala CO2-utsläpp från vägtransporter kommer från personbilar? Och att bilar i städer står stilla i genomsnitt 23 timmar om dygnet. Och när de sedan används är det i genomsnitt bara 1,3 personer som sitter i bilen? Tack vare en bilpool och bildelning behöver färre människor äga en bil och på så sätt minskar vi även utsläppen för produktionen av nya bilar. Vi på GoMore vill hjälpa människor att dela bil så att vi kan utnyttja bilens fulla potential och bli bättre på att dela.

Hyr en bil som delas av grannen

På GoMore delar privatpersoner sin bil med andra i grannskapet. De som inte behöver en bil varje dag utan snarare ibland för att underlätta vardagen, får mer frihet och kan välja bland olika bilar när de ska utforska den svenska landsbygden. Det som är bra med att hyra bil av privatpersoner är att det alltid finns en riktig person i andra änden. På GoMore finns det alltid en ägare som du kan ringa eller skriva till om du har frågor, behöver råd eller hjälp med något annat. Förutom det sitter även GoMores kundserviceteam redo att hjälpa till under hyresperioden.

Visste du att GoMore inte bara finns i Sverige? Du kan också hyra bil i Danmark, Finland, Spanien och Österrike, direkt från din GoMore-app.

Priser, regler och försäkringar för bilpool

Varje dag är det tusentals människor som bokar bilar som delas på GoMore och vi får ständigt höra från både bilägare och hyrestagare att de är supernöjda. Både för att de sparar pengar men också för att de hjälper till att bidra till samhället och varandra. Som uthyrare bestämmer du själv vad det ska kosta att hyra din bil samt var och när den kan bokas. Som hyrestagare väljer du den bil som passar dina behov. En skåpbil för flytt eller för en resa till Ikea, en kombi för en helg i ett fritidshus eller en husbil för en veckas semester söderut. För att se hur mycket du kan tjäna på att hyra ut din bil, spana in inkomstberäknare.

När du hyr ut en bil på GoMore, som uppfyller våra villkor och som du antingen äger själv eller leasar genom oss, omfattas du av vår uthyrningsförsäkring via Omocom. När du hyr en bil omfattas du också av vår försäkring och kan köpa ytterligare självriskreducering om du behöver det. Eventuella skador påverkar inte din nuvarande bilförsäkring, och vi ser till att noggrant verifiera alla hyresgäster före den första uthyrningen.

För att se hur mycket du kan tjäna på att dela din bil, prova vår kalkylator.

Bilpool för hyrbil i en timme, en dag eller flera veckor

Våra användare bokar bil på GoMore från en timme upp till flera dagar och veckor. Framför allt är det också populärt att hyra bil över helgen för att hälsa på familjen, åka till ett fritidshus eller liknande. Om du ska resa långt, kanske på en roadtrip eller bilsemester, kan du också hyra en bilpoolsbil i flera veckor. Du behöver bara lägga till utlandskörning till din bokning.

Billigt och enkelt

Om du letar efter en billig delad bil har du kommit till rätt ställe. På GoMore hittar du bra priser – oavsett om du vill hyra för några timmar eller flera dagar. Du hittar också bilar till olika priser beroende på om du behöver en stor skåpbil eller en liten stadsbil.

Visste du att du kan leasa bilar på GoMore och sedan dela den i vår bilpool? På så sätt kan du sänka dina bilkostnader. Läs till exempel om Sofie som leasar och hyr ut sin bil. Hon betalar 4000 kr i leasingkostnad men tjänar 3000 kr på att dela sin bil. På så sätt betalar hon i slutändan 1 000 kr i månaden för att ha bil.

Elbil, hybridbil eller fossildriven bil

På GoMore kan du både hyra och leasa din elbil eller hybridbil på samma villkor som en fossildriven bil. Vi ser till och med en ökning av elbilar på vår plattform och en växande efterfrågan från användare som vill hyra just elbilar.

Bildelning i Sverige. Hitta en bil nära dig

Det är inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö som du hittar bilar på GoMore. Du kan hitta en delningsbil nära dig över hela landet. Om den bil du letar efter inte finns just där du bor är det flera bilägare som erbjuder utkörning och upphämtning till en viss address.

Om du funderar på att dela din bil kan du läsa mer här.