Vad funderar du på?

Hyr ut din elbil

Hantera dina laddningspreferenser

Gå till "Batteriladdning" i inställningarna för din bil

Laddningsplan

Välj mellan tre olika laddningsalternativ:

 • Gratis laddning - Du täcker kostnaden för all laddning och ger hyrestagaren tillgång till ett laddningsnätverk.
 • Initial laddning ingår - Hyrestagaren betalar inte för batteridifferensen mellan upphämtning och återlämning. Hyrestagaren betalar dock för laddning under hyresperioden.
 • Hyrestagaren betalar för all laddning - Hyrestagaren debiteras eller återbetalas för batteridifferensen mellan upphämtning och återlämning. Hyrestagaren betalar även för laddning under hyresperioden. Om din bil är nyckelfri kommer debiteringen eller återbetalningen att ske automatiskt.

Dedikerad laddningsplats (endast Nyckelfri)

Om din bil är Nyckelfri har du möjlighet att kräva att hyrestagarna ansluter din bil till din egen dedikerade laddningsplats. Välj endast detta alternativ om du kan garantera tillgång till laddstationen hela tiden och om du betalar för kostnaden för laddningen när den är ansluten.

Välj mellan två alternativ:

 • Plug-in krävs - Hyrestagare instrueras att ansluta bilen till din dedikerade laddare, annars debiteras en avgift som betalas till dig som kompensation. Du kan se avgiftsbeloppet på din sida för batteriladdning.
 • Plug-in krävs inte - Hyrestagaren instrueras inte att koppla in bilen.

Laddningstid

Här kan du automatiskt blockera din bils tillgänglighet mellan hyresperioderna för att säkerställa att den har tillräckligt med tid att ladda. Du kan välja mellan flera alternativ.

Skriv tydliga instruktioner

Många hyrestagare har aldrig kört en elbil tidigare, så det är viktigt att uppdatera dina instruktioner och beskrivning för att hjälpa till att förebygga frågor de kan ha.

Det gör du genom att gå till "Instruktioner och beskrivning" i dina bilinställningar.

Beskrivning av bilprofil

 • Vilken batterinivå kommer du sikta på att bilen ska ha vid upphämtning? (Kom ihåg att GoMore förväntar sig att bilar ska lämnas ut med en minimum batteriladdning. Du kan se det specifika värdet på din sida för batteriladdning).
 • Vilken är din bils räckvidd? Detta kommer att hjälpa hyrestagarna att planera sin resa. Var realistisk och nämn saker som hur temperatur eller körstil kan påverka batterianvändningen.
 • Har din bil stöd för snabbladdning och hur fungerar det i så fall?

Kom ihåg att vi kommer att förklara vilken laddningsplan du har valt och dina plug-in-krav i bilannonsen, så du behöver inte nämna det.

Upphämtning av bilen

 • Om din bil har en särskild laddningsplats ska du tydligt beskriva var den finns och ge steg-för-steg-instruktioner om hur man kopplar ur bilen.

Under uthyrningen

 • Om du erbjuder gratis laddning, låt hyrestagarna veta vilket eller vilka laddningsnätverk du ger dem tillgång till. Finns det en laddningsbricka eller tillgång till en app? Berätta allt de behöver veta för att enkelt kunna ladda din bil.
 • Finns det några särskilda laddstationer som du rekommenderar?
 • Ge steg-för-steg-instruktioner om hur man laddar din bil.

Återlämna bilen

 • Om din bil är nyckelfri och du kräver inkoppling vid återlämning, ge steg-för-steg-instruktioner om hur man ansluter bilen till din laddstation och hur man vet om bilen laddas. Vår app kommer att göra det mycket tydligt för hyrestagare att de måste koppla in din bil. Om de inte kopplar in den kommer de att debiteras en avgift.

 • Finns det några laddstationer i närheten som du rekommenderar för en snabb laddning?

Oroa dig inte, om du har en nyckelfri bil och behöver att den kopplas in vid återlämning kommer vi att göra det mycket tydligt att plug-in krävs när hyrestagaren återlämnar din bil.

Hittade du vad du behövde?