Vad funderar du på?

Hjälp Biluthyrning Uthyrningsförsäkring och skador Rapportering av skador i hyreskontraktet

Rapportering av skador i hyreskontraktet

När du hyr en bil via GoMore är det viktigt att följa rutinerna för upphämtning, dokumentering och återlämning av bilen enligt hyreskontraktet som finns i vår app. Så här hanterar du processen:

Upphämtning av bil

Den person som har bokat bilen måste hämta upp den på adressen som anges i bokningsbekräftelsen som du har fått på mail. En extra förare kan inte hämta bilen om inte den primära hyrestagaren är närvarande.

Hyreskontrakt

Hyreskontraktet i vår app måste fyllas i både i början och slutet av hyresperioden. Detta kontrakt används för att verifiera identiteten på hyrestagaren och eventuella extra förare, samt för att dokumentera bilens skick, befintliga skador, drivmedelsnivå och mätarställning.

Hur man rapporterar skador:

  • Vid hyresperiodens start: Dokumentera bilens ursprungliga skick, inklusive eventuella befintliga skador, med hjälp av hyreskontraktet. Ta bilder och notera eventuella problem eller skador direkt i appen.

  • Under hyresperioden: Om nya skador eller problem uppstår med bilen ska hyrestagaren stanna bilen och kontakta vägassistans eller GoMore Support omedelbart.

  • Dokumentation av händelsen: Hyrestagaren bör samla in så mycket information som möjligt om hur skadan uppstod. Denna information kommer att vara avgörande för försäkringsanspråk och bör noteras i hyreskontraktet vid återlämning.

Återlämning av bil

När du fyller i hyreskontraktet vid återlämning av bil ska du kontrollera att bilen är i samma skick som den var vid upphämtningen. Om bilen är skadad måste detta rapporteras i hyreskontraktet.

Sista stegen:

  • Kontrollera och rapportera: Kontrollera bilen för eventuella nyuppkomna skador som inte tidigare har dokumenterats. Rapportera dessa i appen och ta bilder om det behövs.

  • Slutför hyreskontraktet: Fyll i hyreskontraktet i appen och se till att alla nya skador tydligt rapporterats samt bekräfta allt med hyrestagaren.

Skadebehandling av GoMore:

  • Skadebedömning: Efter att skadan har rapporterats i hyreskontraktet kommer GoMore att granska detaljerna och bedöma skadan.

  • Kontakt och hantering av anspråk: GoMore kontaktar både bilägaren och hyrestagaren för att diskutera nästa steg i hanteringen av anspråket.

Genom att noggrant rapportera skador och följa dessa procedurer kan både hyrestagare och bilägare säkerställa en smidig och transparent hyresupplevelse. För mer detaljerade instruktioner eller om några problem uppstår, tveka inte att kontakta GoMore Support för hjälp.

Hittade du vad du behövde?