Vad funderar du på?

Hjälp Biluthyrning Hjälp för bilägare Hur man rapporterar en skada efter hyresperioden

Hur man rapporterar en skada efter hyresperioden

Om din bil skadas under en hyresperiod på GoMore och skadan inte har rapporterats i hyreskontraktet i vår app är det viktigt att du rapporterar skadan omgående för att säkerställa en smidig process vad gäller försäkringen. Här följer en steg-för-steg-guide om hur du rapporterar en skada direkt från din profil.

När ska du rapportera en skada?

Omedelbar rapportering: Du bör rapportera eventuella skador så snart de upptäcks, antingen under återlämningen av bil eller kort därefter. Omedelbar rapportering är viktigt eftersom det underlättar processen för försäkringsanspråk och säkerställer att din bil omfattas av försäkringen.

Hur man rapporterar en skada

Alternativ 1: Gå till den aktuella bokningen

  • Logga in på din GoMore-profil och gå till den aktuella bokningen där skadan inträffade. Det är här du kan initiera skadeanmälningsprocessen direkt relaterad till en viss hyresperiod.

Alternativ 2: Gå till din bilprofil

  • Du kan också rapportera en skada via din bilprofil. Gå in på den aktuella bilen och klicka sedan på "Skador och rapportering". Om du inte vet när skadan uppstod kan du rapportera den härifrån.

3. Rapportera skadan

  • Påbörja rapporteringen: Klicka på "Rapportera skador" eller liknande beroende på vilken vy du befinner dig i.

4. Lämna uppgifter och dokumentation

  • Beskriv skadan: Beskriv tydligt skadan. Var specifik när det gäller var på bilen skadan är belägen och hur allvarlig den är.

  • Ladda upp dokumentation: Bifoga bider eller annan dokumentation av skadan. Detta kan inkludera närbilder av de skadade områdena, en bild tagen med längre avstånd på hela bilen och alla relevanta dokument som eventuella polisrapporter eller tredjepartsbedömningar.

5. Granska och skicka in

  • Dubbelkolla: Granska all information du har angett för att säkerställa att den är korrekt och fullständig.

  • Skicka in skaderapportering: När du är säker på att alla uppgifter är korrekta och att all nödvändig dokumentation har bifogats skickar du in skaderapporteringen för behandling.

Efter att du skickat in din skaderapportering

Efter att din skaderapportering har skickats in kommer GoMore Support att granska detaljerna och följa upp med nästa steg. Det kan handla om ytterligare bedömningar, att kontakta hyrestagaren eller att gå vidare direkt med försäkringsprocessen.

Observera att om vi inte kan bevisa att en hyrestagare är ansvarig kan GoMore inte hållas betalningsskyldig för reparationskostnaden.

Sammanfattningsvis

Att skicka in en skaderapportering på GoMore är en enkel process som är utformad för att skydda bilägare och säkerställa att de kompenseras för eventuella skador som uppstår under hyresperioden. Genom att rapportera skador omedelbart och tillhandahålla noggrann dokumentation hjälper du till att säkerställa att skadeprocessen är effektiv.

Hittade du vad du behövde?