Vilken elbil är mest prisvärd att leasa?

Hugo
Hugo · 28. november 2023

Jämförelse av leasingbilar: Nissan Leaf, Renault Zoe, Tesla Model 3 och Kia e-Niro

Elbilar har på senare år blivit allt mer populära och tillgängliga för allmänheten. Med ökad medvetenhet om miljöfrågor och teknologiska framsteg är det inte konstigt att allt fler överväger att leasa en elbil. Att köpa en elbil är såklart en en stor investering, men privatleasing är ett ekonomiskt och flexibelt alternativ som kan eliminera de vanliga riskerna med att köpa en bil. Men vilken elbil är mest prisvärd att leasa? I detta blogginlägg kommer vi att jämföra fyra populära elbilar: Nissan Leaf, Renault Zoe, Tesla Model 3 Standard Range och Kia e-Niro.

Nissan Leaf

Nissan Leaf är en av de mest populära elbilarna på marknaden när det kommer till att leasa elbil billigt och erbjuder en variation av prestanda och räckvidd. Den har en attraktiv design och kommer med två olika batteristorlekar för att möta dina specifika behov. Privatleasing av Nissan Leaf brukar börja från 3800 kr och uppåt.

Snabbfakta om Nissan Leaf:

Räckvidd: 285 km
Förbrukning per mil: 1,65 kWh
Batterikapacitet: 40 eller 62 kWh 

Renault Zoe

Renault Zoe är en kompakt elbil med en charmig design och konkurrenskraftig prissättning. Den har blivit en favorit bland stadsbor tack vare sin smidiga hantering och tillförlitliga prestanda. Renault Zoe är ett ekonomiskt val för den som söker en elbil med bra prisvärdhet. Hos GoMore är Renault Zoe den billigaste elbilen att leasa när det kommer till månadskostnad.

Snabbfakta om Renault Zoe:

Räckvidd: 311 km
Förbrukning per mil: 1,65 kWh
Batterikapacitet: 41 kWh 

Tesla Model 3 Standard Range

Tesla Model 3 är en av de mest kända elbilarna och är känd för sin imponerande räckvidd och avancerade teknik. Även om Tesla är känt för sina premium-modeller, så är Model 3 relativt billig i jämförelse med sina syskon. Med privatleasing kan du dra nytta av Teslas banbrytande teknik till en rimlig månadskostnad.

Snabbfakta om Tesla Model 3 Standard Range Plus:

Räckvidd: 409 km
Förbrukning per mil: 1,49 kWh
Batterikapacitet: 55 kWh 

Kia e-Niro

Kia e-Niro är en rymlig elbil med enastående räckvidd och bekväm interiör. Den erbjuder en balans mellan pris och prestanda som många uppskattar. Kia e-Niro ger dig mycket bil för pengarna och är ett utmärkt val för den som vill ha en prisvärd elbil med god komfort och kapacitet.

Snabbfakta om Kia e-Niro:

Räckvidd: 455 km
Förbrukning per mil: 1,59 kWh
Batterikapacitet: 64 kWh 

Vilken elbil är billigast att leasa?

Det är svårt att utse en enskild vinnare bland dessa elbilar eftersom att förbrukningen inte varierar så mycket, istället är det bäst att leasa den elbil som passar dina behov när det kommer till storlek, bagageutrymme och körsträcka, i den prisklass som passar dig. Ett tips är också att kika på att privatleasa en begagnad bil vilket oftast sänker månadskostnaden med flera tusenlappar.

Med GoMore Leasing har du dessutom möjlighet att hyra ut din leasingbil under leasingperioden, vilket gör att du kan sänka dina bilkostnader tack vare uthyrning.

Var vaksam på vad som ingår i ditt leasingavtal

Faktorer som du bör ta i beaktning är om vinterhjul, helförsäkring och service ingår i leasingen samt vem som är betalningsskyldig ifall något oförutsett skulle hända med bilens motor eller batteri. Se även till att vara noggrann med att kika på hur många mil som ingår per år i avtalet samt hur mycket du får betala för övermil.

Det bästa sättet att avgöra vilken elbil som är mest prisvärd är att jämföra erbjudanden från olika leasingleverantörer och se vilka som passar bäst med din budget och dina önskemål. GoMores privatleasing av elbil erbjuder flexibla avtal och förmånliga priser för alla fyra elbilarna, vilket ger dig möjlighet att välja dem som passar dig bäst.

Se alla våra elbilar och hybrider här.