Vad funderar du på?

Hjälp Biluthyrning Biluthyrning för företagsägda bilar Krav för uthyrning av företagsägda bilar på GoMore

Krav för uthyrning av företagsägda bilar på GoMore

Företagsägda bilar på GoMore måste uppfylla specifika villkor för att säkerställa att bilarna är säkra, pålitliga och uppfyller kraven i det lokala landet. Här är en detaljerad uppdelning av kraven för företagsägda bilar i alla GoMore-länder:

Allmänna krav för bilar

  • Registrerad som ett kommersiellt fordon: Bilen måste vara registrerad som ett kommersiellt fordon och uppfylla de rättsliga kraven för affärsanvändning i respektive land.

  • Ålder och skick: Företagsägda bilar bör inte vara äldre än ett visst antal år, vanligtvis inte mer än 15-18 år, beroende på land. Bilarna måste vara i gott mekaniskt och estetiskt skick.

  • Försäkring: Företagsägda bilar måste omfattas av en halvförsäkring för kommersiell uthyrning som minst omfattar ansvars- och kaskoförsäkring samt vägassistans. Försäkringen måste tillhandahållas av bilägaren eftersom företagsregistrerade bilar inte omfattas av GoMores uthyrningsförsäkring för privat biluthyrning.

Specifika krav på utrustning

  • Säkerhetsutrustning: Bilen måste vara utrustad med all obligatorisk säkerhetsutrustning, exempelvis fungerande säkerhetsbälten och krockkuddar. Säsongsanpassade däck (t.ex. vinterdäck) och alla lagstadgade föremål så som en säkerhetstriangel måste ingå.

  • Funktionalitet: Alla kritiska funktioner i bilen, inklusive bromsar, belysning och styrning, måste alltid vara fullt funktionsdugliga. Uppgifter om regelbundet underhåll och besiktning ska vara uppdaterade.

Hyreskontrakt och dokumentation

  • Hyreskontrakt i GoMore-appen: Bilägare måste använda hyreskontraktet som finns tillgängligt i GoMore-appen för att dokumentera bilens skick vid både början och slutet av hyresperioden.

  • Dokumentation för bilen: All nödvändig dokumentation så som registreringsbevis, försäkringsbevis och besiktningsrapporter måste vara aktuell och tillgänglig för granskning av GoMore, men den får inte finnas i bilen under uthyrningen.

Landspecifika krav

Företagsägda bilar kan också behöva uppfylla eventuella ytterligare landsspecifika krav. För detaljerad information som är specifik för varje land, besök respektive länk nedan och se villkoren för företagsägda bilar:

Stöd och vägledning

Genom att följa dessa riktlinjer kan bilägare till företagsägda bilar se till att bilarna är väl förberedda och uppfyller GoMores krav för uthyrningskvalitet och säkerhet. Detta engagemang bidrar till att öka kundnöjdheten på GoMore.

Om du behöver hjälp eller assistans som bilägare är du välkommen att kontakta oss för support.

Hittade du vad du behövde?