Vad funderar du på?

Hjälp Biluthyrning Hjälp för hyrestagare Sen och tidig återlämning som hyrestagare på GoMore

Sen och tidig återlämning som hyrestagare på GoMore

Att återlämna en hyrbil i tid är avgörande för att undvika problem och extra avgifter. Om du uppskattar att du inte kommer kunna återlämna bilen som planerat, eller om du upptäcker att du kan återlämna den tidigare än planerat, erbjuder GoMore alternativ för att hantera dessa situationer på ett ansvarsfullt sätt. Här är en guide till hur du hanterar sena och tidiga återlämningar och vad du kan förvänta dig.

Ditt ansvar som hyrestagare

Återlämna bilen i tid

 • Tidsenliga återlämningar: Du ansvarar för att återlämna hyrbilen i tid enligt avtalet. Om du uppskattar att du kommer att bli sen eller kan återlämna bilen tidigare är det viktigt att du agerar snabbt för att minimera eventuella problem eller extra kostnader.

Förlängning av hyresperioden

 • Förfrågan om förlängning: Om du behöver bilen längre än vad som ursprungligen planerades kan du skicka en förfrågan om förlängning via GoMore-appen. Klicka på "Förläng hyresperiod" i din bokning. Tänk på att du endast kan skicka en förfrågan om förlängning efter att hyresperioden har börjat och innan den har avslutats. Om du istället vill förlänga eller förkorta en hyresperiod innan bokningen startar kan du göra det genom att ändra i din bokning på webbplatsen eller i GoMore-appen.

Hantering av tidig återlämning

 • Ingen återbetalning för tidiga återlämningar: Observera att om du väljer att återlämna bilen tidigare än den överenskomna tiden genomför inte GoMore en återbetalning för den oanvända tiden av hyresperioden. Det är viktigt att planera din hyresperiod noggrant för att undvika att betala för oanvänd tid av bilen.

Vad händer om du återlämnar bilen försent

Förfrågan om förlängning

 • Skicka din förfrågan: När du skickar en förfrågan om förlängning får bilägaren ett automatiskt meddelande och kan antingen acceptera eller neka din förfrågan.

 • Vänta på godkännande: Kom ihåg att en förlängning endast är giltig om bilägaren accepterar den. Om bilägaren inte accepterar förlängningen måste du återlämna bilen på den ursprungligen överenskomna tiden. Om bilen återlämnas försent kommer en förseningsavgift att tas ut.

Avgifter vid sen återlämning

Förståelse för avgifterna:

 • 0 till 15 minuter försenad: Ingen förseningsavgift tas ut.

 • 15 minuter till 24 timmar försenad: En avgift på 0,7% av bilens dagspris (justerat för dynamisk prissättning) per minut, inklusive de första 15 minuterna.

 • Mer än 24 timmar försenad: Förseningsavgiften för de första 24 timmarna samt att du även kommer att debiteras för bilens dagspris för varje påbörjad förseningsdag plus en administrativ avgift i enlighet med våra villkor för biluthyrning.

Betalning av förseningsavgift: Denna avgift är avsedda att kompensera bilägaren för besväret och den potentiella förlusten av ytterligare uthyrningar. Förseningsavgiften debiteras på ditt betalkort som du använde vid bokning.

Hur man undviker förseningsavgifter

 • Planera framåt: Tillåt alltid extra tid för oväntade förseningar och kontrollera trafikförhållandena före din återlämning.

 • Kommunicera snabbt: Om förseningar är oundvikliga ska du informera bilägaren och GoMore Support så snart som möjligt.

Vad du ska göra om du inte håller med om en förseningsavgift

 • Kontakta support: Om du tror att en förseningsavgift har tillämpats felaktigt måste du kontakta GoMore inom 24 timmar efter att hyresperioden har avslutats för att bestrida avgiften. Var beredd att tillhandahålla bevis som stödjer din begäran.

Hittade du vad du behövde?