Vad funderar du på?

Hjälp Biluthyrning Hjälp för hyrestagare Villkor för att återlämna en hyrbil i rent skick

Villkor för att återlämna en hyrbil i rent skick

Att återlämna din hyrbil i rent skick är inte bara en artighet; det är ett krav på GoMore att återlämna en bil i liknande skick som du hämtade den.

En ren bil vid återlämnande säkerställer att bilen är redo för nästa hyrestagare och bidrar till att upprätthålla en hög standard på vår plattform. Här är vad du behöver veta om de standarder gällande bilens skick som krävs när du återlämnar en hyrbil.

Krav på renlighet

När du hyr via GoMore förväntas du återlämna bilen i liknande skick som när du hämtade den. Här är de specifika kraven:

 • Bilens inre skick: Ta bort alla personliga föremål och skräp från bilens interiör. Torka av ytor och dammsug golv och säten om det behövs, särskilt om smuts eller spill har uppstått under hyresperioden.

 • Bilens yttre skick: Utsidan ska vara fri från lera och smuts. Även om en fullständig biltvätt inte alltid är nödvändig, så se till att bilen ser presentabel ut och i liknande skick som när du hämtade den.

Undvik extra avgifter

Om du inte återlämnar bilen i liknande skick som när du hämtade den kan det leda till extra avgifter:

 • Städavgifter: Om bilen kräver mer än vanligt underhåll eller en storstädning eftersom den återlämnades alltför smutsig kan du debiteras en städavgift enligt våra villkor för biluthyrning. Denna avgift ska täcka professionella rengöringstjänster för att återställa bilen till en lämplig standard.

Tips för att hålla bilen ren

 1. Ha rengöringsprodukter i bilen: Det är bra att ha grundläggande rengöringsprodukter som pappershanddukar, vatten och engångspåsar för att hantera eventuella spill eller skräp under din hyresperiod.

 2. Använd bilmattor: Se till att bilmattor används, särskilt i dåligt väder, för att undvika att golvet i bilen smutsas ner med lera eller vatten.

 3. Ät försiktigt: Försök att undvika att äta inne i bilen eller välj livsmedel som är mindre benägna att spilla eller lämna rester.

 4. Rökning: Kom ihåg att det är förbjudet att röka i bilen, eftersom det bidrar till lukt och smuts i fordonet.

Särskilda saker att tänka på om du har husdjur

Om husdjur tillåts i bilen:

 • Använd överdrag eller bur: Skydda sätena från hår och smuts genom att använda överdrag eller bur för husdjur.

 • Städa upp efter husdjur: Se till att allt hår och smuts från ditt husdjur är ordentligt rengjort från bilen innan du återlämnar den.

 • Kräver bilägarens godkännande: Observera att husdjur endast är tillåtna i hyrbilar där bilägaren har tillåtit husdjur. Om du är osäker ska du alltid fråga bilägaren om det är okej att ha ett husdjur i bilen.

Slutbesiktning

Innan du återlämnar bilen ska du göra en slutbesiktning:

 • Kontroll av personliga tillhörigheter: Se till att alla dina tillhörigheter är borttagna.

 • Städning i sista minuten: Ta en stund för att städa bort eventuell smuts och skräp.

 • Ta bilder: Dokumentera bilens skick vid återlämnandet som bevis på att den är ren.

Genom att följa dessa riktlinjer för renlighet hjälper du till att säkerställa en trevlig och respektfull upplevelse för alla användare på GoMore. Genom att hålla bilen ren undviker du inte bara extra avgifter utan främjar också en ansvarsfull och omtänksam hyresgemenskap.

Hittade du vad du behövde?