Vad funderar du på?

Hjälp Biluthyrning Hjälp för hyrestagare Lägga till extra förare i din hyresperiod via GoMore

Lägga till extra förare i din hyresperiod via GoMore

När du hyr en bil via GoMore kanske du vill lägga till en extra förare i din bokning för ökad flexibilitet och delat köransvar. Här är en kortfattad guide om hur du inkluderar extra förare och vilka villkor som gäller.

Hur man lägger till en extra förare

Du kan lägga till extra förare antingen när du bokar bilen eller när som helst innan hyresperiodens start:

  1. Vid bokning: Välj att lägga till en extra förare när du bokar bilen på GoMore.

  2. Efter bokning: Om du inte lade till en extra förare vid bokningstillfället kan du fortfarande göra det genom att redigera bokningen i din profil innan hyresperioden startar. Detta kan göras under aktuell bokning i vår app eller webbplats innan en hyresperiod påbörjas. Det är inte möjligt att ändra en bokning när hyresperioden har påbörjats.

Krav för extra förare

  • Uppfyll försäkringsvillkoren: Precis som den primära hyrestagaren måste alla extra förare uppfylla GoMores försäkringsvillkor.

  • Dokumentation: Extra förare måste tillhandahålla giltig dokumentation som visar att de uppfyller de nödvändiga villkoren för försäkringsskydd.

Ansvar

  • Den primära hyrestagarens ansvar: Som primär hyrestagare behåller du det fulla ansvaret för bilen under hyresperioden. Detta inkluderar att se till att eventuella extra förare omfattas av försäkringen och att du som primär hyrestagare är ansvarig för självrisken oavsett vem som kört vid tidpunkten för en incident.

  • Upphämtning av bil: Extra förare får inte hämta bilen. Detta gäller både för Nyckelfria och icke Nyckelfria hyresperioder.

Fördelar med att lägga till en extra förare

  • Delad körning: Möjliggör längre resor utan trötta förare genom att dela på körningen.

  • Flexibilitet och beredskap: Fler förare innebär mer flexibilitet för oväntade ändringar i planerna och säkerställer kontinuitet om den primära hyrestagaren inte kan köra.

Kostnad

Att lägga till en extra förare innebär extra avgifter, vilket återspeglar den ökade försäkringsrisken. De exakta avgifterna och villkoren anges under boknings- eller redigeringsprocessen.

Hittade du vad du behövde?