Vad funderar du på?

Hjälp Biluthyrning Hjälp för hyrestagare Viktiga parkeringsråd för hyrestagare på GoMore

Viktiga parkeringsråd för hyrestagare på GoMore

Att parkera korrekt kan rädda dig från oönskade böter och säkerställa en smidig hyresupplevelse. Här är några viktiga tips som hjälper dig att parkera din bil.

Läs alltid bilägarens återlämningsinstruktioner

Innan du parkerar bilen i slutet av din hyresperiod:

  • Kontrollera bilägarens anvisningar: Bekanta dig med var bilen får parkeras, dess parkeringslicens och all annan viktig information om återlämning och parkering som finns i bilägarens anvisningar.

  • Biladress: Bilens adress finns tillgänglig i bokningsbekräftelsen som du ska ha fått på mail i samband med att bokningen bekräftades.

  • Inga angivna instruktioner: Om bilägaren inte tillhandahåller några specifika instruktioner ska bilen i allmänhet återlämnas till en icke tidsbegränsad parkeringsplats inom samma parkeringszon och inte mer än 500 meter från den plats där du först hämtade den. Kontakta bilägaren om du är osäker.

Kontrollera parkeringsreglerna

Innan du lämnar bilen:

  • Kontrollera lokala skyltar: Parkeringsreglerna för en zon/gata anges vanligtvis vid infarten till området. Läs alltid dessa regler innan du parkerar.

  • Undvik områden med parkeringsförbud: Lämna aldrig bilen på platser med skyltar om parkeringsförbud, även om förbudet endast gäller vissa tider eller vissa dagar.

Allmänna riktlinjer för parkering

  • Avstånd från korsningar: Parkera aldrig mindre än 10 meter från en korsning, inklusive T-korsningar. Detta bidrar till att undvika blockering av siktlinjer och upprätthåller trafiksäkerheten.

  • Privata eller reserverade platser: Om bilen har en privat/reserverad parkeringsplats anges detta vanligtvis i bilägarens återlämningsinstruktioner. Om inte bilen har en särskild privat/reserverad plats ska du alltid parkera på en allmän parkeringsplats.

Användning av parkeringsskiva

  • Ställa in parkeringsskivan: Ställ alltid in parkeringsskivan på den tid då du lämnar bilen.

  • Automatisk parkeringsskiva: Om bilen är utrustad med en automatisk parkeringsskiva, kontrollera att den fungerar korrekt och att den är rätt inställd innan du lämnar bilen.

Ansvarsfriskrivning

Observera att de råd som ges här är allmänna och syftar till att underlätta en smidigare hyresupplevelse. GoMore kan inte hållas ansvarig för eventuella parkeringsböter eller böter som uppstår på grund av parkeringsöverträdelser eller missförstånd av lokala parkeringslagar. Se alltid till att du följer de specifika parkeringsregler och förordningar som gäller i området.

Hittade du vad du behövde?