Vad funderar du på?

Hjälp Biluthyrning Hjälp för hyrestagare Guide till upphämtning och återlämning av bil på GoMore

Guide till upphämtning och återlämning av bil på GoMore

GoMore gör det enkelt att hyra bil, oavsett om du väljer en nyckelfri uthyrning för bekvämlighetens skull eller föredrar den personliga känslan av att träffa bilägaren. Här är en komplett guide om hur upphämtnings- och återlämningsprocessen fungerar för båda typerna av uthyrning.

Nyckelfri uthyrning

Upphämtningsprocess:

 1. Bokningsbekräftelse: När din bokning har bekräftats får du information om hur du får tillgång till bilen via GoMore-appen.

 2. Anländ till bilens plats: Använd appen för att lokalisera bilen. Du kommer att få den exakta platsen för bilen 30 minuter innan starten av din hyresperiod.

 3. Lås upp bilen: Genom GoMore-appen kan du låsa upp bilen. Nycklarna finns i handskfacket i bilen.

 4. Inspektera bilen: Innan du kör iväg ska du inspektera bilen för att se om du upptäcker eventuella skador och i sådana fall rapportera dem via appen. Se till att kontrollera mätarställningen och drivmedelsnivån också. Vår app kommer att vägleda dig genom hela processen.

Återlämningsprocess:

 1. Parkera bilen: Återlämna bilen till den angivna platsen enligt instruktionerna som angetts i din bokning. Kom ihåg att köra i god tid före hyresperiodens avslut för att undvika eventuella förseningsavgifter som kan uppstå om du återlämnar bilen för sent. Bilen får inte återlämnas mer än 500 meter från den plats där den hämtades. Som hyrestagare måste du parkera lagligt och återlämna hyrbilen i det angivna området där bilen har en giltig parkeringslicens samt se till att den står på en plats som inte är tidsbegränsad efter din hyresperiod. Om du parkerar bilen olagligt är du ansvarig för eventuella böter och administrativa avgifter som uppstår. Dessutom är du ansvarig för ovanstående avgifter i 24 timmar efter hyresperiodens avslut om du parkerar inom ett tidsbegränsat område. Ägaren har inte ansvar att kontrollera att bilen är lagligt parkerad efter en nyckelfri hyresperiod.

 2. Lås bilen: Använd GoMore-appen för att låsa bilen när du har parkerat och kontrollerat att allt är i sin ordning. Vår app guidar dig genom hela återlämningsprocessen, vilket gör det snabbt och enkelt att återlämna bilen.

 3. Rapportera eventuella problem: Om det uppstod några problem under uthyrningen, till exempel skador eller funktionsfel, rapportera dessa via appen.

Icke nyckelfri uthyrning

Upphämtningsprocess:

 1. Koordinera med bilägaren: Före upphämtningen ska du kommunicera med ägaren för att bekräfta tid och plats för upphämtning.

 2. Möt upp med bilägaren: Anländ till den överenskomna platsen i tid. Bilägaren kommer att möta dig där med bilen.

 3. Inspektera bilen: Gå runt bilen med bilägaren för att inspektera om det finns några befintliga skador och rapportera detta i hyreskontraktet. Kontrollera mätarställning och drivmedelsnivå samt ta bilder för dokumentation.

 4. Ta emot nycklarna: Bilägaren kommer att ge dig nycklarna när allt är kontrollerat och överenskommet.

Återlämningsprocess:

 1. Möt upp med bilägaren: Återvänd till den överenskomna platsen för att möta upp med bilägaren för återlämning av bilen.

 2. Inspektera bilen: Gå igenom bilen en sista gång tillsammans med bilägaren för att säkerställa att det inte uppkommit några nya skador. Om det har uppkommit nya skador ska dessa rapporteras i hyreskontraktet.

 3. Lämna över nycklarna: Lämna tillbaka nycklarna till bilägaren och avsluta hyresperioden.

Tips för en smidig upplevelse

 • Vara i tid: Att komma i tid för både upphämtning och återlämning är avgörande, eftersom det respekterar bilägarens tid och säkerställer att du inte blir stressad under inspektionen.

 • Dokumentera allt: Ta bilder vid både upphämtning och återlämning för att dokumentera bilens skick. Detta kan hjälpa till att lösa eventuella tvister ifall att det uppstår vid senare tillfälle.

 • Kommunicera tydligt: Ha en öppen kommunikation med bilägaren. Använd GoMores meddelandesystem för att hålla kontakten och klargöra eventuella detaljer om uthyrningen.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du säkerställa en smidig och trevlig biluthyrningsupplevelse med GoMore, oavsett om du väljer en nyckelfri bil för bekvämlighet eller föredrar att träffa bilägaren personligen.

Hittade du vad du behövde?