Leasa med GoMore Leasing istället för att äga

Klara
Klara · 28. oktober 2020

De senaste åren har vi som privata konsumenter allt mer börjat se efter alternativ till att äga. Vi vill ha enkel tillgång till resurser, men börjar samtidigt inse att det inte gynnar varken vårt samhälle eller oss själva att ha oanvända resurser ståendes.

Det är en utveckling vi också ser allt mer på GoMore. Senaste året har GoMore i Skandinavien försett flera tusentals med en bil som de själva inte äger. Antingen genom privat biluthyrning eller genom det vi kallar GoMore Leasing. Via GoMore Leasing, får du bil + försäkring + service, under ett privat leasingavtal. Och varför är vi stolta över det? Jo, för att vi som första aktör på marknaden gjorde det möjligt för leasingtagare att dela bilen med fler. Nämligen genom uthyrning på GoMore.

GoMore Leasing växer allt mer på marknaden, likt privatleasing i stort. Anledningen grundar sig främst i två faktorer.

Ekonomi

Du kan spara mycket pengar genom att leasa eller låna. Och det är kanske därför som privatleasing i Sverige är mer populärt än någonsin enligt Motorförbundets riksorganisation.

Att du sparar på att leasa grundas främst på att du genom leasing inte går miste om värdeminskningen av en helt ny bil, som vanligtvis redan efter sina första år tappar mycket av sitt värde. Har du köpt en ny bil som du sedan ska sälja får du sällan tillbaka hela din investering varpå du går miste om många tusenlappar. Som alternativ köper många en begagnad bil, där värdeminskningen inte är lika stor eller redan realiserad. Nackdelen med begagnade bilar är att du kan få dyra verkstadsräkningar då äldre bilar ofta har behov av mer service och utbyte av delar.

Skulle du istället leasa en bil får du tillgång till en bil till ett fast månadspris. Du vill därmed alltid ha koll på hur mycket du betalar för bilen, utan att behöva räkna på eventuella förluster och värdeminskning.

En annan fördel med leasing är att ett leasingföretag ofta kan få tillgång till bättre inköpspriser, finansiering och serviceavtal i jämförelse med en enskild privatperson. Vilket leder till att det samlade priset för bilen blir lägre och månadskostnaden lika så.

Enkelhet

Förutom att det ofta är billigare att leasa en bil istället för att köpa en bil är det även enklare och smidigare.

På GoMore inkluderar samtliga leasingavtal en bil + bilförsäkring + service i månadspriset. Det betyder att du inte behöver tänka på att ordna med bilförsäkring och du behöver heller inte undersöka verkstad och pris för service när det är dags för det. I dialog med vår leasingpartner får du all nödvändig information om din bil och ditt avtal.

På GoMore kan du även välja mellan olika typer av avtal. Leasa en bil i den perioden i livet du behöver den, på 12-36 månaders kontrakt. Antalet mil som ingår i avtalet regleras utifrån hur mycket du planerar köra. När leasingavtalet lider mot sitt slut lämnar du tillbaka bilen där du hämtade den och kan få en ny bil som passar dina nya behov.

Förutom de ekonomiska fördelarna är enkelheten det som de flesta värderar högts. Det är alltså därför du ska leasa istället för att äga.

Om du funderar på om leasing är något för dig, läs mer om leasing via GoMore här eller skriv upp dig på vårt nyhetsbrev, så får du info om när vi lanserar nya bilar redo för nya leasingtagare.

Vi erbjuder även privatleasing av begagnade bilar på 12-24 månaders kontrakt. De kan du se här!

Vill du tala direkt med någon av oss på GoMore? Skriv till support@gomore.se så besvarar vi dina frågor!