Nu slår vi upp dörrarna till vårt nya kontor på Södermalm!

Klara
Klara · 4. april 2019

Vi är stolta över att kunna berätta att vi från och med mitten av april kommer sitta i nya lokaler på Södermalm och The Park Södra! I takt med att allt fler svenskar börjar dela bil ökar vi vårt fokus på den svenska marknaden varpå kontoret i Stockholm blir det femte kontoret för GoMore globalt sett.

“Vi har det senaste året sett stor potential i Sverige där avstånden är långa och bilarna många. Efterfrågan för att börja dela växer allt mer i takt med att svenskarna börjar utforska nya hållbara alternativ i vardagen. Marknaden är mogen till förändring och delningsekonomin börjar ta fart på allvar, säger Klara Bergkvist Market Manager Sverige.

Sverige bör lära av Danmark

GoMore har nu fler än 2,5 miljoner medlemmar fördelat i Danmark, Sverige, Norge, Spanien och Frankrike. Klara Bergkvist, som bott i Danmark de senaste åren och som nu ska leda den svenska satsningen har följt utvecklingen av bildelning bland danskarna. Förväntningarna är stora för att göra samåkning och privat bildelning lika populärt i Sverige som det är i Danmark.

Market Manager Klara Bergkvist

“Vi vill gör samåkning och privat biluthyrning till ett lika naturligt sätt att resa på i Sverige, som det nu blivit i Danmark. Bara i Danmark finns 800 000 av våra användare. Vi ser ett ökat intresse bland våra svenska användare, speciellt när det i ett så avlångt land som Sverige finns så stora möjligheter att använda våra resurser smartare för att skapa enklare och billigare transportmöjligheter, också på landsbygden, säger Klara Bergkvist.

Positivt för storstädernas grannkommuner

Med utgångspunkt i de svenska storstäderna ska satsningen förhoppningsvis även vara med och underlätta för pendlare som reser till och från storstäderna varje dag.

“Vi hoppas och tror att satsningen i Sverige även kan underlätta för alla de tusentals som pendlar till och från storstäderna. Om vi kunde få svenskarna som redan börjat dela bil till att även börja samåka, skulle det inte bara bli billigare utan även grönare och smidigare för alla de människor som varje dag reser åt samma håll. avslutar Klara Bergkvist.

Senaste talen från GoMore:
-Etablerades 2005 i Danmark
-Finns i 5 länder, Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Spanien
-Totalt 2,5 miljoner användare globalt
-85 000 medlemmar i Sverige sedan launch 2015
-Ca 2000 privatägda bilar i Sverige som delas via samåkning & privat biluthyrning

Vi ser fram emot att hänga i våra lokaler, knyta nya bekantskaper och få allt fler att bli en del av delningssamhället! När vi delar får vi alla mer <3