GoMore-guide till Mallorca

· 25. augusti 2023

Längtar du efter solens strålar?

Mallorca, den vackra ön belägen i Medelhavet är en mycket populär destination året runt. Föreställ dig drömlika stränder med turkost vatten och mjuk sand, som bjuder in till avkoppling och njutning. Mallorca är dessutom så mycket mer än bara bad och stränder. Om du vill uppleva Mallorca från lokalbefolkningens perspektiv är en hyrbil ett perfekt sätt att ta sig runt på för att komma åt öns gömda diamanter.

Missa inte att utforska några av öns mest fantastiska naturskatter så som: Cala San Vicente, Cala Barques, Playa Formentor och dess udde, samt den charmiga byn Pollença.

Cala San Vicente

Ett litet paradis beläget på öns norra kust. De omgivande klipporna skapar ett fantastiskt landskap. Om du gillar dykning, glöm inte att utforska de färgglada korallreven och upptäck det marina livet som är gömt under ytan.

Cala Barques

En liten gömd vik på Mallorcas västkust som osar paradis. Här kan du njuta av en dag full med sol och bad utan folkmassor som tenderar att finnas på de mer vanliga stränderna. Starta dagen på bästa sätt med ett dopp i Medelhavets gömda pärla.

Playa Formentor

En av Mallorcas mest ikoniska stränder. På Formentorhalvön, i öns nordligaste spets, erbjuds en spektakulär utsikt och en imponerande miljö. Utforska de närliggande stigarna och njut av panoramautsikt från den kända utsiktsplatsen Formentor.

Faro de Formentor

Mallorca handlar inte bara om stränder och hav. Om du letar efter en aktivitet för din Mallorca-semester finns det gott om cykelstråk som låter dig se ön från en helt annan sida. En av de vackraste rutterna är klättringen till Cape Formentor där dess berömda fyr finns. Där kan du njuta av en förfriskning samtidigt som du tar in den vackra utsikten över havet och bergen.

Charmerande landsbygd – Pollença

En av höjdpunkterna i Sierra de Tramuntana är de pittoreska bergsbyarna som präglar regionen. Valldemossa och Deià är bara några exempel. Men om du letar efter något lugnt, charmigt och karaktäristiskt för området får du inte missa Pollença. Att promenera genom dess smala gator kommer att transportera dig till en annan era och låta dig upptäcka den äkta essensen av Mallorca.

Klättring till Calvary Church

Om du vill njuta fullt ut av Pollença, var beredd på att ta dig upp för trapporna till Calvary Church. Utsikten är definitivt värd turen. Glöm bara inte solskydd och en vattenflaska.

Njut av strandpromenaden och båtarna

Om du vill göra något speciellt av din dag är en promenad längs Pollenças marina en aktivitet du inte får missa. Butiker, restauranger, cocktails vid havet eller till och med livemusik är några av de saker du hittar där.

Letar du efter något mer traditionellt? Besök Gamla stan i Palma.

Staden har en rik historia, med feniciska, romerska, arabiska och spanska influenser som har satt sina spår på dess arkitektur och kultur.

När du ger dig in i Gamla stan känns det som att gå genom en labyrint av smala, kullerstensbelagda gator. Byggnadernas fasader är fulla av historia och arkitektoniska detaljer som berättar historier från förr. Från gotiska kyrkor till renässanspalats, varje hörn av Gamla stan är ett konstverk i sig.

Katedralen Santa Maria i Palma, känd som La Seu, är ett imponerande exempel på religiös arkitektur, med sin ståtliga fasad och interiör fylld av detaljer och konstverk.

Vi hoppas att denna guide har varit till hjälp för din semester på Mallorca! Kom ihåg, du kan hyra en bil med GoMore för att röra dig med frihet på din semester.

Om du vill ha fler tips, glöm inte att följa oss på sociala medier för fler lokala skatter!