GoMore-guide till Barcelona

Klara
Klara · 14. augusti 2023

Förläng sommaren med en resa till Spanien och boka din bil via GoMore. Läs vår GoMore-guide för upplevelser i Barcelona.

Planerar du att semestra i Barcelona? Den katalanska huvudstaden har mycket att erbjuda, men om du vill upptäcka Barcelona på riktigt är det bästa alternativet att hyra en bil för att ta dig runt och utforska de otroliga platserna. Du kan hyra en bil hos oss på GoMore och ge dig ut för att upptäcka allt som Barcelona har att erbjuda.

En guide till upplevelser och aktiviteter i Barcelona

Barcelona är känt för sin arkitektur, atmosfär, underbara väder och självklart dess närhet till havet. Men om du letar efter något annorlunda för din semester i Barcelona, så ger vi dig några platser och aktiviteter som låter dig utforska mer än bara staden. Exempelvis Montserrat-massivet, Cala Morisca, Sitges eller Vilanova i La Geltrú.

Mer än bara stränder. Vandring i Montserrat

Beläget i Barcelonas provins är Montserrat, en imponerande bergskedja. Med sina ståtliga klippor erbjuds ett häpnadsväckande landskap. På dess topp ligger Montserrat-klostret, en plats för pilgrimsfärd och andlighet som lockar tusentals människor varje år. Montserrat är ett paradis för vandringsentusiaster, med många rutter genom dess dalar och åsar. Kombinationen av dess miljö, historia och kulturella betydelse gör Montserrat till en unik destination i Barcelona.

Upptäck den coolaste byn: Sitges

Sitges stränder och kristallklara vatten lockar strandälskare året runt. Dessutom har byn ett charmigt historisk centrum med kullerstensgator och vita hus i medelhavsstil. Visste du att du också kan hitta en sjöjungfru här? Denna stad är känd för sitt nattliv, sina festivaler och sin konstscen. Den erbjuder en perfekt kombination av naturlig skönhet, kultur och underhållning, vilket gör det till en riktigt speciell plats på den katalanska kusten.

Fantastisk mat precis bredvid en gömd vik

Cala Morisca är ett gömt paradis nära kusten av Sitges, ett måste under din semester i Barcelona. Beläget i en idyllisk miljö erbjuder denna vik turkosblått vatten och en stenstrand omgiven av vackra klippor. I denna underbara miljö hittar du restaurangen Cala Morisca, som kombinerar medelhavskök med en fantastisk utsikt. Gäster kan njuta av läckra lokala rätter, som färsk fisk och skaldjur, samtidigt som de tar in panoramautsikten över havet. Kombinationen av vikens lugn, enastående mat och restaurangens gästfrihet gör Cala Morisca till en riktigt speciell plats.

Lär dig att surfa på din semester i Barcelona

Wave Addict är en surfskola som du hittar i Vilanova i la Geltrú, bara 40 minuter från Barcelona. Denna plats är perfekt då dess sandstränder är perfekta för att lära sig att surfa på. På skolan kan du lära dig från grunden, oavsett om du är vuxen eller barn. Du kan också förbättra din teknik eller till och med åka på en surfresa.

Något mer traditionellt

Barcelona city, gotiska kvarteren och dess gator är något du inte får missa, vare sig du är på semester i Barcelona eller bor där. Utforska Boquería-marknaden och allt dess affärer har att erbjuda, gå vilse i butikerna i gotiska kvarteret och upptäck äkta pärlor. Eller ät på unika och karakteristiska platser.

Förundras av 100% vegansk snabbmat

Det finns ingen bättre plats att njuta av läcker vegansk snabbmat på än “Vegan Junk Food”. De har revolutionerat konceptet snabbmat genom att erbjuda ett brett utbud av otroligt smakfulla veganska alternativ. Från veganska burgare och varmkorvar till knapriga pommes frites och veganska glasshakes. Veganentusiaster (och icke-veganer) kan njuta av kreativa och läckra rätter.

Njut av Tibidabo i solnedgången.

Tibidabo Park, beläget på berget med samma namn i Barcelona, är en riktig skattkammare när det kommer till underhållning. Med sin unika plats och panoramautsikt över staden erbjuder parken en unik upplevelse för besökare i alla åldrar. Du kan njuta av spännande attraktioner som berg- och dalbanor, livliga shower och lekområden. Du kan också besöka den ikoniska Temple of the Sacred Heart på dess topp, en imponerande kyrka som skapar en magisk atmosfär. Tibidabo Park är en perfekt plats att tillbringa en oförglömlig dag på, med fantastisk utsikt över Barcelona.

Vi hoppas att denna guide har varit till hjälp för din semester i Barcelona! Kom ihåg att du kan hyra en bil i Barcelona med GoMore för att röra dig med total frihet under din semester.

Om du vill ha fler tips, glöm inte att följa oss på sociala medier och ta en titt på våra andra destinationer.