GoMore-guide Finland – Helsingfors

· 6. september 2023

GoMore-guide till Finland – Upplevelser nära Helsingfors

Välkommen till vår finska GoMore-guide! En guide till Finland. Guiden är den perfekta resekompisen när du planerar dagsutflykter, äventyr och upplevelser runt om i Finland. Den har faktiskt skapats av våra finska kollegor som känner till de bästa, lokala och annorlunda platserna nära Helsingfors och dess omgivningar.Det är en guide som kommer att uppdateras med nya och spännande upplevelser. Om du letar efter inspiration för aktiviteter är du på rätt ställe. Förhoppningsvis kommer den här guiden att hjälpa dig att upptäcka platser du inte hört talas om tidigare och inspirera dig att ge dig ut på nya äventyr.
Känner du till historien om Michelin-guiden? Den skapades ursprungligen för att få folk att resa till landsbygden och använda sina bildäck. Vi har skapat vår egen version. Se den danska sommarguiden, guiden till Mallorca, guiden till Barcelona och guiden till Köpenhamn på cykel.

Lokal guide till upplevelser i Finland
GoMore-guiden hjälper dig att upptäcka upplevelser över hela Finland. Du kan besöka dessa destinationer under några timmar eller stanna längre. Oavsett om du planerar en bilresa eller letar efter familjeaktiviteter för sommaren kommer denna guide säkert att ge dig bra tips om var du kan åka. Använd guiden, hyr en bil av en lokal på GoMore och ge dig ut på äventyr!OBS: Denna guide till Finland uppdateras kontinuerligt, så håll utkik…

Merikeinu Alpackafarm
Plats: Mustikkatie 16, Husula, Hamina.
Från Helsingfors: 1 timme och 40 minuter
Från Tampere: 3 timmar
Från Åbo: 3 timmar
Är du en djurvän som gärna tillbringar dina sommardagar på landsbygden omgiven av charmiga alpackor? Eller vill du koppla av i en hängmatta med de lugnande ljuden av klangskål meditation?
Du kan uppleva båda dessa aktiviteter och många fler på Merikeinu Alpackafarm i Hamina. Låt de oemotståndligt mjuka alpackornas päls och söta leenden fånga ditt hjärta och njut av oförglömliga stunder i sällskap med dina nya alpackavänner!

Tehuset i Wehmais
Plats: Pieksämäentie 234, 51900 Juva.
Från Helsingfors: 3 timmar
Från Tampere: 3 timmar och 30 minuter
Från Åbo: 4 timmar
Lyssna nu, alla te-älskare! Här berättar tebladen historier, och en värld av smakupplevelser kommer till liv.
Sätt kursen mot “TeaHouse of Wehmais” i Juva. På Wehmais Teasalong kan du handla härliga tekoppar, fördjupa dig i nya smakupplevelser eller njuta av eftermiddagste i den vackra innergården omgiven av vilda blommor. Detta är en verklig te upplevelse som du inte vill missa!

Skulpturpark i Parikkala
Från Helsingfors: 3 timmar och 30 minuter
Från Tampere: 4 timmar
Från Åbo: 5 timmar
En av de mest extraordinära destinationerna i GoMore-guiden hittar du i Parikkala. Det är Parikkala Skulpturpark, där du kan uppleva över 500 olika skulpturer. Utforska den självlärda konstnären Veijo Rönkkönens konstutställning som sträcker sig över 50 år medan du själv går genom parken. Här möts Rönkkönens konst och skoj i en härlig blandning.
När du vandrar genom parken kommer du kanske att skratta högt eller ta roliga selfies med skulpturerna. Det är helt normalt här! Parikkala Skulpturpark är en plats där konsten inte är alltför seriös utan syftar till att få dig att le och njuta av ögonblicket.

Tytyri Gruvupplevelse
Plats: Kuilukatu 42, Lohja
Från Helsingfors: 45 minuter
Från Tampere: 2 timmar
Från Åbo: 1 timme
Tytyri Äventyrsgruva är en spännande destination för hela familjen som ligger i en gammal kalkgruva.
Förutom den pågående kalkgruvdriften erbjuder den varierande konstutställningar (Tytyri-konstnären år 2023 är Eeva Muttonen) och en historisk utställning om gruvdrift. Det bor till och med en vänlig och lite knasig troll vid namn Rönni! Du kan utforska Rönnis hem, konst och den historiska utställningen på egen hand eller delta i guidade turer flera gånger om dagen under sommarsäsongen.