Bill hyr ut nyckelfritt – “De flesta personer blir överraskade över hur enkelt det är”

· 21. februari 2020

”Hej!” Hojtar Bill när han närmar sig hyrestagaren som står och väntar vid den nytvättade skåpbilen. Inte långt ifrån hörs det dova suset av rusningstrafiken från den större stockholmsvägen. Hyrestagaren lyfter blicken från bilen och ler glatt när han får syn på Bill. De småpratar lätt i den kyliga februariluften.

Bill, som till vardags driver en budfirma inriktad på musiktransporter har hyrt ut sina två skåpbilar på GoMore sedan augusti 2019, den ena med nyckelfri teknologi och den andra manuellt.

”Om jag minns rätt så såg jag en annons på Instagram där privatpersoner kunde hyra ut sina bilar. Jag skapade ett konto och fick snabbt min första hyresförfrågan”, berättar Bill och fortsätter.

“När GoMore lanserade den nyckelfria teknologin la jag även till det på en utav mina skåpbilar. Det är ett väldigt smidigt sätt att hyra ut sin bil på, den sköter sig nästintill av sig själv.”

Med hyrestagaren går Bill pedagogiskt igenom bilens alla funktioner och ihop kontrollerar de skador som redan finns på skåpbilen. Runt om går människor förbi som nyss avslutat ännu en jobbvecka och njuter av att ljuset slagit om mot vår. Hyrestagaren som strax ska iväg med finlandsfärjan för att hämta möbler ställer frågor och lyssnar intresserat.

Stockholm är en stad där många inte äger en egen bil och har svårt att lasta och frakta större objekt, så som möbler, vilket gör Bills skåpbilar väldigt populära.

Bill berättar att det är väldigt olika människor som hyr utav honom, allt ifrån personer i 20-årsåldern till pensionärer som behöver en större bil för en helg. Ofta slutar överlämningen till hyrestagarna i trevliga möten.

”Jag har haft många trevliga möten via GoMore. De flesta personer blir överraskade över hur enkelt det är. Ett exempel på ett trevligt möte med en hyrestagare är en man vid namn Rolf som hade köpt fikabröd till mig när han lämnade tillbaka bilen.”

Bills hyrestagare ser nöjd ut när de slutligen gått igenom bilen och när allt känns tryggt överlämnar Bill bilnycklarna. Hyrestagaren startar igång motorn och kör vinkandes iväg mot den stora vägen. 

“Många har inte en större bil i Stockholm, men ibland så behövs det för lite olika ändamål”, säger Bill  “Jag skulle verkligen rekommendera alla som behöver en bil eller har möjlighet att låna ut sin egna bil att använda sig av GoMore.”