Vem betalar för drivmedel?

Vem ansvarar för bränslekostnaden under hyresperioden?

Hyrestagaren ska lämna tillbaka bilen till bilägaren med samma mängd bränsle som det var vid hyresperiodens start och därmed ansvarar hyrestagaren för bränslekostnaden.

Hur registreras bränslenivån?

När bilen hämtas upp av hyrestagaren ska bilägaren notera nuvarande bränslenivå i hyreskontraktet (görs i %). När bilen sedan återlämnas och hyreskontraktet avslutas sker samma procedur.

Vad händer om hyrestagaren återlämnar bilen med mindre eller mer bränsle än vid upphämtning?

Skulle bilen lämnas tillbaka med mindre bränsle än det var vid upphämtning ska detta registreras i hyreskontraktet i appen. Hyrestagare och bilägare ska sedan komma överens om kostnad för antal liter som saknas och registrera det som en extrakostnad i hyreskontraktet. När summan är angiven i hyreskontraktet via appen dras betalning för bränsle automatiskt från det betalningskort som hyrestagare registrerat vid bokning av bilen. Hyrestagare kommer att motta information om betalning och dragning via sms och mail där beloppet framgår.

Behöver bilen vara fulltankad vid upphämtning av bil?

Vi på GoMore rekommenderar bilägare att överlämna bilen fulltankad för att förenkla för hyrestagaren som då smidigt kan återlämna bilen fulltankad. Dock är detta inget krav.

Vid eventuella tvister kring betalning för bränsle, vänligen kontakta GoMore Support via gomore.se så snart som möjligt.

Hyr bil i ditt grannskap med GoMore

Privat biluthyrning är det billigaste sättet att hyra bil, och du kan hitta bilar precis runt hörnet.

Hyr en bil för alla tillfällen

Små bilar för ärenden

Boka en stadsbil i några timmar för att fixa de saker du behöver göra.

Se stadsbilar

Stora bilar för en weekendresa

Boka en större bil för att dra ut på en resa i helgen med din familj eller vänner.

Se SUV och kombibilar

Skåpbilar för flytt

Boka en skåpbil för flyttdagen eller för en trip till IKEA.

Se skåpbilar