”Vi kallar det ”åkenader” – alltså motsvarigheten till promenader.” Pär hyr ut sin Kia Soul

Klara
Klara · 11. juli 2019

Trött på att leken “gul bil” oftast går så långsamt? Hyr Pärs Kia Soul och öka upp lektempot ordentligt! Pär har hyrt ut sin stiliga SUV på GoMore under drygt ett år. Under denna tid har han fått chans att både uppfylla studentdrömmar och njuta av en hyrestagares egenkomponerade musik. Extraslantarna kommer på köpet!

Berätta om dig själv! 

Jag heter Pär och bor strax utanför centrala Göteborg med mina två barn på 10 och 14 år. Jag jobbar som art director för gatutidningen Faktum och hållbarhetsmagasinet Camino. 

Hur använder du själv bilen? 

Jag älskar egentligen min bil men använder den inte så mycket till vardags. Varannan vecka knappt alls. Livet med bil skapar dock en viss frihet – och jag och barnen älskar upplevelser, hitta nya vattenfall, matställen, badplatser och sånt. Vi kallar det  ”åkenader” – alltså motsvarigheten till promenader. 

Hur upptäckte du GoMore? 

Jag och barnens mamma funderade på att, förutom att dela barnen varannan vecka, även dela bil. Men vi kunde inte riktigt bestämma oss för hur det skulle funka och vilken bil vi skulle göra oss av med. Så vi bestämde oss för att fortsätta ha var sin, även om det blir lite dyrare. 

Samtidigt hade jag läst om bildelarappar och samåkningstjänster. Jag älskar delningsekonomi och bestämde mig för att testa GoMore – som var en av de tjänsterna jag läst om. Så jag bestämde mig för att testa och signade upp. Det gick väldigt smidigt.

Hur kommer det sig att du använder GoMore? 

Jag gillar konceptet mycket. Jag får in några extra kronor och de som lånar slipper köpa en bil och får det billigare än att hyra på andra ställen. Det brukar också vara trevligt att träffa människorna. 

En kvinna skulle skjutsa sin son på studenten och ville ha en gul bil, på grund av att de alltid lekt just den leken, gul bil!

Pär 42, bilägare GoMore

Kan du beskriva några trevliga hyresförhållande du haft där du träffat några spännande eller trevliga hyrestagare? 

En äldre fransksvensk herre från Majorna i Göteborg. Han var väldigt charmig, spelade sin egenkomponerade musik och berättade om sitt liv när jag erbjöd honom skjuts tillbaka. Allt på den där härliga franska brytningen. 

En kvinna skulle skjutsa sin son på studenten och ville ha en gul bil, på grund av att de alltid lekt just den leken, gul bil! Supertrevliga och roliga människor. Man får en kort inblick i nån annans liv. Det kan vara spännande. 

Redo att börja dela?