Nu kan bilar tjäna sina egna pengar – unikt koncept inom leasing

Klara
Klara · 18. december 2018

Bildelningsportalen GoMore satsar nu stort på den svenska marknaden med ett unikt koncept inom privatleasing “Leasa & hyr ut”. Bilar som tjänar sina egna pengar. Ett koncept som haft stor succé på GoMore’s andra marknader i Europa.

‘Leasa & hyr ut – bilar som tjänar sina egna pengar’ är ett leasingkoncept där du som privatperson kan leasa en bil och samtidigt hyra ut den. Istället för att låta bilen stå parkerad när den inte används hyrs den ut till grannen. På så sätt tjänar bilen sina egna pengar.

Succé i Danmark

Med goda erfarenheter från andra marknader i Norge, Frankrike, Spanien men framförallt Danmark, är GoMore bra rustade för att utveckla konceptet även i Sverige. Bland danskarna, där en tiondel av befolkningen idag delar bil via GoMore’s tjänster för samåkning och privat biluthyrning, har det unika konceptet lett till att 50% av de som leasar en bil också hyr ut den när bilen inte används. GoMores VD Matias Møl Dalsgaard hoppas och tror att konceptet ‘Leasa & hyr ut’ vill få svenskarna att bli ännu bättre på att dela bil

“Svenskarna börjar mer och mer ta bildelning till sig. Vi hoppas och tror att ‘Leasa & hyr ut’ kan inspirera till ett nytt sätt att tänka kring bildelning när de delar en bil som är leasad under en viss period.”

Grön trend inom bilbranschen

Sett till de senaste åren har bildelning vuxit fram från flera leverantörer och biltilverkare, där miljöbilar ligger i fokus. Genom konceptet ‘Leasa & Hyr ut’ vill GoMore inte bara skapa ett ekonomiskt men även miljömässigt incitament till att få fler att dela bil. GoMore’s svenska marknadschef, Klara Bergkvist, menar att flera av användarna på GoMore redan börjat tänka grönt när det kommer till transport:

“Tillsammans med våra användare vill vi förändra det traditionella bilanvändandet, och vi vill göra det på ett sätt som gör livet enklare, rikare och mer hållbart. Det är därför superkul att se att det finns ett ökat intresse för grönare transport, där vi i samband med konceptet ‘Leasa & hyr ut’, har störst efterfrågan på våra el-hybrider.”